Producătorii români de produse alimentare fac cinste României prin participarea la evenimente internaționale de o mare importanță.
Conform roaliment la evenimentul „Alimentaria 2018” au participat un număr mare de producători românești precum Grande Dolceria, Pan Food, Boromir Ind, Germino, Avicarvil Food And Distribution, Tracian Beef, Tual Fast Chance’98, Artesans Del Sucre, Negro 2000, Lta Mondial, Mariflor Prodcom, Np Prod, Cosm-Fan Carmangerie, Europrod, Avicola Lumina, Natural, Piccolo Angelo, All Nuts, Golden Foods Snacks, Betty Ice, Dru Agro, Euro-Casa Prod, Certinvest, La Provincia, Agricola, Moldovan Carmangeria Sannicoara, Zimbria, etc.
Aceștia au impresionat prin rețetele lor originale aducând în prim plan rețete tradiționale de o mare savoare pentru ,,degustători”. Alimentaria este un eveniment internațional de o mare importanță pentru producătorii de produse alimentare pentru că în cadrul acestor conferințe de mare anvergură se stabilesc principalele direcții și politici comerciale în acest domeniu.
Prezența firmelor românești este o dovadă clară a faptului că există jucători pe piața noastră care aspiră la performanță, la competiție nu doar pe piață internă, ci și la nivel european cu firmele străine de renume și nu în ultimul rând este dovada palpabilă a faptului că acel consumator român pretențios se poate ,,alinta” în orice moment cu mâncăruri a căror standarde sunt recunoscute în toată lumea și fără a apela la branduri străine.
În cadrul târgului intenațional s-a stabilit că populația globului trebuie să reducă zahărul, grăsimile și sarea în exces pentru a-și prelungi durata și calitatea vieții.

Sursă: http://www.roaliment.ro/stiri-industria-alimentara/alimentaria-2018-statistici-si-tendinte/