Cum alegem produsul perfect pentru nevoile noastre? Ghidul ciocolatei pentru cofetari. Daca ciocolata este pentru majoritatea persoanelor un desert ușor, pentru cofetari ciocolata este o materie prima fara de care nu are cum sa realizeze deserturile solicitate. SWEET SHOP va ofera urmatoarele variante:

1. Pentru topit si realizat creme, va sugeram tableta sau ciocolata pentru menaj. Usor de folosit dupa incalzire. Nu se folosesc decat la prajituri, nu si la umpluturile pentru foietaje deoarece aceasta va parasi foietajul.

Exemple:

  • https://materiiprimecofetarie.ro/produs/ciocolata-menaj-vrac/
  • https://materiiprimecofetarie.ro/produs/ciocolata-cuvertura-banuti/
  • https://materiiprimecofetarie.ro/produs/ciocolata-menaj-colorata/

2. Pentru umpluturile foietajelor este neaparat necesara CREMA de ciocolata termostabila pentru ca aceasta nu se va intinde la temperaturile mari din cuptor si nu va parasi foietajul.

Exemple:

  • https://materiiprimecofetarie.ro/produs/crema-ciocolata-cu-alune-cremola-t100/

3. Pentru checuri, briose, prajiturele americane si alte produse similare cautati o ciocolata care isi pastreaza rigiditatea si dupa scoaterea din cuptor. Aceasta ciocolata trebuie sa fie tare, oarecum crocanta, iar produsul potrivit este ciocolata termostabila sub forma de picaturi.

Exemple: